Een heerlijk en gezond aperitiefhapje....lijkt wat op zilveruitjes. Vooral hier in het zuiden een veel voorkomend hapje bij een glaasje wijn ;-)
Op de markt vragen ze er hier 24.95 per kilo. Dat maak je dan toch gewoon zelf zeker !
Nodig :
- 300 gr knoflookteentjes
- 1 glas witte wijn
- 1 glas witte wijnazijn
- 1 koffielepel zout
- kruiden zoals thym, peterselie, basilicum, bonenkruid, rozemarijn
Werkwijze :
Pel de teentjes knoflook en weeg af tot dat je 300 gr bekomt. Ondertussen zet je de vloeistoffen samen met de kruiden en het zout in een pannetje op het vuur en breng het aan de kook. Van zodra het kookt voeg je de teentjes knoflook toe en laat het 10 minuten koken.
Dan doe je het in een schoon gemaakt confituurpotje en overgiet het met de kokende bouillon. Sluit af en zet het op zijn kop tot dat het is afgekoeld.
De inhoud kan je pas de dag nadien degusteren en kan tot 3 maanden later worden gebruikt. Zo lang zal dat hier niet duren geloof ik want we zijn er allen gek van.




|