Vandaag was ik zelf verbaasd van dit recept in de ultra pro.....
gewoon niet te geloven wat die pot kan binnen het half uur ! Dit moet je gewoon zelf proberen. Dank je wel Peggy Blockx voor dit overheerlijke recept in die fantastische pot. Mensen die hem nog niet bezitten weten gewoon niet wat ze missen.........
Nodig :
- 300 gr kip
- 1/2 chorizo
- 1 rode paprika
- 300 gr lange rijst
- 100 gr diepgevroren erwtjes
- 300 gr mengeling van vis, mosselen en zeevruchten
Voor de bouillon :
- 600 ml kokend water (van de waterkoker)
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 pakje paëllakruiden (dank je wel Jeanine uit Spanje), ook een pakje Spignol kan gebruikt worden of 2 kleine tubes safraan.
- 1 koffielepel zout
- 3 x draai van de pepermolen
- 50 ml olijfolie
- de ultra pro van 3.5 l van Tupperware
Werkwijze :
Was de paprika en versnij hem in fijne stukjes door hem in de turbomax te doen of met het groentenmes zelf te versnijden. Snij de chorizoworst in sneetjes en snij ook de kipfilet in kleine blokjes. Doe dit in de ultra pro en voeg de rest van alle ingrediënten toe uitgezonder de zeevruchten en/of vis. Voeg tevens het kokende water erbij + de bouillonblok en de paëllakruiden. Sluit de ultra pro met het deksel en zet nu in de microgolfoven op 750 Watt gedurende 5 minuten.
Open de pot en meng alles door elkaar met de menglepel.
Zet weer terug in de microgolfoven op 750 of 800 Watt voor 13 minuten. Na die tijd voeg je de zeevruchten en mosselen/vis erbij en zet weer voor 5 minuten terug op 800 Watt.
Haal het deksel eraf...en dien op ! Kan dit nu nog simpeler.....
Terwijl de bereiding in de microgolf staat...kan je misschien al genieten van een glaasje wijn ;-)




|