Goddelijke drankje en tevens middeltje tegen de hoest ;-)
Het ogenblik is aangebroken om jonge groene dennenappels te gaan plukken, dit gaat nog tot eind juni en dan is de beste periode voorbij. Hiermee kan je een overheerlijk drankje maken. Wat je je zeker niet gaat beklagen....en wat is er nu heerlijker dan een eigen gebrouwen drankje aan te bieden aan je bezoek of natuurlijk voor jezelf. Bovendien geeft het een echte boost in de winter bij een verkoudheid....Vaak doe ik dan een scheutje bij in mijn warme melk. En helemaal niet moeilijk te maken natuurlijk
Nodig :
- 30 jonge groen gesloten dennenappels
- 1 liter jenever
- 750 gr donkere kandysuiker
- een goede afsluitbare Tupperware pot
Werkwijze :
Was de dennenappels grondig en doe ze in de Tupperware pot. Strooi de kandysuiker erover heen en giet de fles jenever er overuit. Laat deze pot nu afgesloten staan gedurende 6 weken. Af en toe eens roeren mag zeker. Na 6 weken is het tijd dat de dennenappels eruit mogen....en filter je de drank nog eens na door het door een koffiefilter te gieten. Doe het drankje tenslotte in de lege fles jenever en voorzien het van zijn naam. En dan heerlijk genieten hé !



|