Zin in chocolade......? Met deze heerlijke mousse en coulis van aardbeien zal het je smaakpapillen zeker prikkelen ;-)
Nodig :
- 150 gr witte chocolade
- 6 petit suisses
- 3 eieren
- 50 gr poedersuiker
- 200 gr verse aardbeien
- 1 eetlepel agavesiroop
- een snufje zout
Werkwijze :
Splits de eitjes en klop het eiwit samen met de snuf zout stijf in de speedychef en meng er na even mixen ook 25 gr poedersuiker onder of met de mixer in de 4 in 1 mengkan.
Doe de chocolade in het microcook schenkkannetje en laat smelten in de microgolfoven gedurende 1.5 minuten op 350 Watt...roer door en zet eventueel nog een minuutje terug.
Voeg bij de eigelen de uitgelekte petit suisses en 25 gr van het poedersuiker. Meng met behulp van de siliconen spatel dit mengsel goed onder elkaar. Giet de gesmolten chocolade nu bij.
Spatel als laatste het stijfgeklopte eiwit onder het mengsel.
Doe de gewassen aardbeien in de turbomax en maak ze fijn tot een coulis, voeg dan de agavesiroop eraan toe en meng nog 1 keer.
Neem glaasjes en doe op de bodem wat van de coulis en giet hieronder wat chocolademengsel.
Werk af met een kleine aardbei en een blaadje munt !





|