Eens wat anders dan asperges op Vlaamse wijze.
Nodig :
- 1 bladerdeeg
- 125 ml room
- 1 busseltje peterselie
- 500 gr witte asperges
- 1 stuk brie
- enkele plakken proscuitto of bayonneham
- 2 hard gekookte eieren
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel melk
- peper en zout
Werkwijze :
Schil de asperges met de dunschiller en ontdoe ze van het harde uiteinde. Stoom ze in de Micro Gourmet gedurende 12 minuten. Hak de peterselie fijn in de turbomax en meng deze samen met de room en peper en zout.
Rol het bladerdeeg open en maak met behulp van het groentemes een inkerving op 1.5 cm van de buitenrand. Doe dan de inhoud van de shaker over het bladerdeeg maar blijf weg van de rand. Snij de brie in fijne plakjes en leg afwisselend 2 asperges en tussenin stukjes brie. Besprenkel met enkele druppels honing.Smeer de buitenrand in met de melk met behulp van het patisserieborsteltje. En bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Doe de hardgekookte eieren door het kaasmolentje zodat je fijne sliertjes bekomt.
Laat de taart even afkoelen alvorens je ze voorziet van 3 rijen met de fijngemalen ei. Leg hier en daar wat plakjes ham op de taart en overstrooi met de fijngehakte peterselie.
Zelfs voor de niet aspergeliefhebbers een must om eens te proeven.
Heerlijk als voorgerechtje of hapje !








|