Deze keer een suiker arm gebak met appel en yoghurt. Het recept is afkomstig van de site van vtm koken en sprak mij wel aan.
Nodig :
- 3 appels
- 300 gr zelfrijzende bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 75 ml olie
- 3 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml yoghurt
Werkwijze :
Doe de eieren samen met de suiker, bloem, olie, yoghurt, bakpoeder in een kom en mix goed. Voeg dan 1/3 van de in fijne stukjes gesneden appel toe en meng weer. De overige appel snij je in vieren en geef je inkepingen op de bolle kant. Verdeel ze over de taart. De inkepingen komen dan open te staan tijdens het bakken. Doe het deeg in een vooraf omgespoelde siliconen taartvorm van bijvoorbeeld tupperware.
Bakken gedurende 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
Dit recept is ook heel goed geschikt voor diabetici of mensen op dieet.
Laat het smaken !




|