Meer moet dat niet zijn om heerlijk te scoren.......zelfs de jongste die anders zijn tomaten uit zijn broodjes haalt vroeg me nu zelf om ook een bordje als voorgerecht te mogen hebben.....simpel, lekker en licht....en smaakvol...want moet een mens meer hebben...het zit hem ook wel wat in de dressing.
Nodig :
- 1 tomaat per persoon
- 1 sjalotje
- kappers
- olijfolie
- witte wijnazijn (ik had met knoflooksausje erbij genomen van Maille)
- peterselie
- basilicum
- fleur de sel
- peper
- turbomax
- Tupperware tomatenmes
- shaker
Werkwijze :
Was de tomaten en snij met het tomatenmes fijne schijfjes. Hak de sjalot fijn in de turbomax als ook de peterselie en de basilicum. Schik de tomaten op een mooi bordje naast elkaar. Strooi er wat kappers overheen. Doe in de shaker 2 dl olijfolie en voeg er wat witte wijnazijn aan toe. Doe er ook de fijngehakte sjalot en peterselie en basilicum bij.. Doe verder het zout en de peper erbij. En schud krachtig zodat je dressing een mooie homogene vloeistof wordt. Giet over de tomaten wat van deze dressing een half uurtje voor je aan tafel gaat. Zodat de smaken goed hebben kunnen inwerken.
Tip : tomaten zijn het lekkerst als ze niet in de koelkast hebben gelegen zodat ze hun smaken beter afgeven.


|