Lekker gebak in 14 minuten met de microcook !
Nodig :
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 125 gr rietsuiker
- 125 gr boter
- 300 gr appelen ( 2 à 3 stuks)
- 75 ml ahornsiroop
- 50 ml rhum (ik heb amaretto genomen)
- 5 ml kaneel
- 4 eieren
- 75 gr walnoten
- boter om de binnenkant van de microcook in te vetten
Werkwijze :
In een mengkom doe je de bloem, de suiker, de kaneel, dan de gesmolten boter (smelten in de schenkkan in de microgolfoven). Goed mengen en dan de eieren toevoegen, weer mengen. De appelen schillen en klokhuizen verwijderen, fijnhakken in de extrachef en toevoegen aan het eerste deeg. Ook de walnoten fijnhakken en toevoegen. Doe er nu ook de rhum en de ahornsiroop bij.
Beboter de binnenkant van de microcook en giet het deeg erin. Doe het deksel erop en laat 14 minuten garen in de microgolfoven op 600 Watt.
Haal het deksel eraf en laat de cake afkoelen in de pot alvorens eruit te halen.





|