De mini tartelettevorm nog niet in uw bezit, laat me even een seintje en u heeft hem nog tegen de feestdagen thuis ! of vraag hem als kadootje ;-)
Mijn favoriete vorm en dat mag geweten zijn........zoveel mogelijkheden..............deze keer een aperitiefhapje voor tijdens de feestdagen met heerlijke vijgenconfituur en foie gras en voor de tegenstanders.......er bestaat ook faux gras
Benodigdheden :
- 1 kant en klaar bladerdeeg
- 1 pot vijgenconfituur
- 1 pakje foie gras
- melk om te doreren
- Piment d'Espilette of chilipeper kan ook.
- mini tartelettevorm
- kerstuitstekers (momenteel in promo)
Werkwijze :
Steek met de mini tartelettesnijder rondjes uit het bladerdeeg. Uit 1 rond bladerdeeg kan u ongeveer 20 hapjes halen + dekseltjes (in bladerdeeg)Leg de ronde uitsteek bladerdeeghapjes nu in de tartelettevorm. Niet invetten (moet nooit in de siliconen vormen) Prik met een vork enkele keren in de bodem zodat het bladerdeeg niet gaat opblazen. Doe dan in elk vormpje een koffielepel vijgenconfituur.
Met de ster uitsteekkoekjesvorm van Tupperware steek je nu ook enkele sterretjes uit in het bladerdeeg en leg dat op een bakpapier. Bestrijk de bovenkant van deze sterretjes met behulp van je patisserieborsteltje met een beetje melk en bestrooi het dan met pimentpoeder.
Zet de bladerdeeghapjes nu in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten om te bakken.
Leg op elk taartje nu een beetje foie gras en leg daar boven op een sterretje.
Het feestelijk hapje is nu klaar om gepresenteerd te worden aan uw gasten.....daarbij een glaasje cava of champagne en het feest mag beginnen !







|