Eerder heb ik jullie al laten kennismaken met mijn vijgenclafoutis, deze keer neem ik hetzelfde fruit van gisteren namelijk perziken, nectarines en braambessen maar doe er geen kruimels op maar maak er een clafoutis van. In Frankrijk is de clafoutis oorspronkelijk gemaakt met kersen maar men gebruikt tegenwoordig allerlei fruit hiervoor. Ook weer makkelijk op voorhand klaar te maken.
Nodig voor 20 personen :
- Perziken, nectarines en braambessen.
- 4 eieren
- 2 eidooiers
- 150 gr boter
- 250 ml melk
- 250 ml room
- 250 gr suiker
- 150 gr bloem
- enkele druppels vanille-essence
- 4 soeplepels lavendelhoning
- bloemsuiker
Werkwijze :
De vruchten wassen, ontpitten en in grove stukken snijden. In een grote vuurvaste kom doen en het vloeibare deeg bereiden. Smelt de boter in het microgolf schenkkannetje. Klop de eieren samen met de eidooiers samen met de kristalsuiker tot een wit schuimig mengsel. Voeg er dan de bloem bij en de gesmolten boter en blijf luchtig doorkloppen. Voeg tenslotte de melk en room toe en de vanille essence. Giet het mengsel over het fruit en bak de clafoutis gedurende 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen, besprenkel met wat druppels lavendelhoning. En strooi er tenslotte nog wat bloemsuiker overheen.




|