Heel lekker cakeje met zomerfruit waar momenteel voldoende van te verkrijgen is.
Nodig voor 6 stuks :
- 1 à 2 perziken
- 3 eiwitten
- 95 gr boter
- 55 gr amandelpoeder
- 120 gr bloemsuiker
- 40 gr patisseriebloem
- siliconen cakejesvorm
Werkwijze :
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten los met de klopper. Smelt de boter in de tupperware schenkkan door ze in de microgolfoven te plaatsen op lage wattage. Roer er dan het amandelpoeder en de bloem door samen met de los geklopte eiwitten. Zeef de bloemsuiker boven de kom en roer ook door het mengsel. Verdeel het beslag over de vormen. Halveer de nectarine, verwijder de pit en snij dan in dunne plakjes. Duw ze in de cakejes. Bak ze tenslotte af in ongeveer 25 minuten. Even laten afkoelen alvorens te ontvormen.
Smakelijk !




|