Zoveel abrikozen momenteel te verkrijgen op de plaatselijke marktjes....en dan zoek je naar geschikte receptjes natuurlijk.
Dit recept is gemakkelijk te maken, heel lekker en bovendien goed voor 12 personen.
Nodig :
- 200 gr boter
- 70 gr suiker
- 250 gr bloem
- 1 pot versgemaakte abrikozenconfituur
Nodig voor deeg van de bovenkant
- 150 gr amandelpoeder
- 150 gr suiker
- 80 gr boter
- 3 eierenen
- 30 gr maïzena
- enkele druppels amandelextract
- amandelschilfers
Werkwijze :
Voor het onderste deeg mix je de boter en de suiker goed onder elkaar, en voeg er dan de bloem bij en weer goed onder elkaar mengen.Zet dit deeg afgedekt een kwartiertje in de koelkast om op te stijven.
Ondertussen begin je aan het deeg voor de bovenkant. Hiervoor mix je alle ingrediënten te samen onder elkaar.
Wanneer deeg 1 is opgesteven strijk je het uit op een rechthoekige bakvorm van ongeveer 22 x 28 cm grootte. (Invetten en bebloemen eerst of bakpapier in gebruiken. Druk het bovenkant goed aan met je vingers of met een lepel. Zet het 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Het is dan nog niet helemaal gebakken, strijk er de abrikozenconfituur nu overheen en daar bovenop deeg 2 met de amandelpoeder erin en eventueel als optie nog amandelschilfers naar eigen smaak.
Zet het gebak nu terug in de oven om verder af te bakken gedurende 30 minuten.
Laat afkoelen en snij het in 12 gelijke stukjes.







|