Na 2 weken niets meer gebakken te hebben, begon het gisteren zo hard te kriebelen dat ik vlug even het kookboek ' Het goede leven in de Provence' van Michel Biehn opensloeg waarbij mijn oog viel op een recept genaamd : gewone taart. Deze sprak me zo erg aan dat ik een 10 tal minuten later zelf aan de slag ben gegaan. En ik kan je verzekeren dat ze werkelijk de moeite is om ook te proberen.
De taart bestaat uit 2 deegsoorten met appelschijfjes tussenin.......Ze is werkelijk zacht en smeuiig om op te eten. Zalig ................zoals alles hier in het zuiden.
Nodig :
Voor het eerste deeg :
- 250 gr bloem
- 125 gr suiker
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gr zachte boter
- 1 ei
Werkwijze :
Meng bovenstaande ingrediënten te samen in een grote tupperware kom en vorm een bol die je bekleedt met plastiekfolie en een half uurtje in de koelkast legt om op te stijven.
Nodig voor deeg 2 :
- 150 gr boter
- 1 ei
- 125 gr suiker
- 100 gr bloem
- 250 ml room
Werkwijze :
Klop de boter samen met het heel ei en de suiker tot dit dik vloeibaar is, voeg dan voorzichtig de bloem eraan toe. Klop apart de room stijf in de speedychef en voeg die met behulp van de spatel ook onder het deeg.
Verder nog nodig 4 appels en amandelschilfers.
Deze schillen en in schijfjes snijden.
Neem dan de siliconen taartvorm tenslotte en druk daar deeg 1 in uit. Beleg dit deeg volledig met de appelschijfjes en verdeel dan deeg 2 over de appelschijfjes en bestrooi tenslotte met amandelschilfers.
Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 170 °C. Bakken gedurende 50 minuten.Prik met een satéstokje in het deeg om de gaarheid te controleren.
Taart laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker naar wens.







|