Ons voorgerecht daarnet klaargemaakt in de microgourmet....die heeft hier vandaag trouwens al overuren gedaan.
Nodig voor dit simpel en feestelijk voorgerecht voor 4 personen :
- 3 vastkokende aardappelen
- 12 asperges (ik had een pak van een halve kilo gekocht)
- cocktailsaus
- grijze garnaaltje ( pakje gekocht van 200 gr)
- persillade : een handvol peterselie, een sjalotje, wat paneermeel en wat olijfolie
Werkwijze :
De aardappelen in de schil gaarstomen gedurende 18 minuten in de micro gourmet. Laten afkoelen en in schijfjes snijden van bijna 1 cm. De asperges schillen en gaarstomen eveneens in de microgourmet ong. 12 minuten. De persillade bereiden door de peterselie te mengen met de olijfolie,paneermeel,fijngesnipperd sjalotje. Dan de aardappelen schikken op het bordje 3 schijfjes per persoon, hierop wat persillade doen en een beetje grijze garnalen. Naast elk aardappelschijfje een gestoomde asperge leggen en hiernaast met een koffielepeltje wat cocktailsaus uitsmeren.
Gemakkelijk op voorhand te maken en kan ook met groene asperges



|