Gisteren een BBQ gedaan en als dessertje deze crumble geserveerd........daar een bolletje ijscrème bij...en het was feest ;)
Nodig :
- 100 gr boter
- 100 gr bloem
- 100 gr amandelpoeder
- 100 gr ruwe rietsuiker ( kan ook met buine of witte suiker)
- een handvol amandelschilfers
- 50 gr havermout
- 6 à 7 rababerstengels
- 200 gr aardbeien
- 3 soeplepels witte suiker
Werkwijze:
De boter, bloem, suiker, amandelpoeder, havermout mixen tot een kruimelige massa, daarna de amandelschilfers toevoegen.De rabarber ontdoen van zijn vliesje en in stukjes snijden van 2 cm. De aardbeien doormidden snijden en bij de rabarberstukjes mengen en in de ovale ultra pro van 2 l doen. Overstrooien met de crumble massa. Bakken in de oven van 180°C gedurende een 25 minuten.
Serveren met een bolletje ijscrème!




|