Met de zon in zicht een heerlijk koel en wat ongewoon soepje....gemakkelijk op voorhand te maken wanneer je een groep mensen ontvangt.
Nodig :
- 8 middelgrote wortelen
- 2 peren
- 1 ajuin
- 2 soeplepels olijfolie
- 2 kippenbouillonblokjes
- geut room
- 1 bosje platte peterselie
- 3 soeplepels amandelschilfers
- zout, peper, paprikapoeder
- kummel (komijn)
Werkwijze:
Versnipper de ui, schil de peren en haal klokhuis eruit, snij ook de wortelen fijn. Doe alles in een microgolfovenkom en overgiet met de olijfolie.
Verkruimel er ook nog de 2 bouillonblokjes over. Doe het deksel op de kom en zet 5 minuten op 800 Watt in de microgolf. Roer dan door en zet terug met gesloten deksel nu 7 minuten op 800 Watt. Giet er dan kokend water bij ong. 1.5 liter (waterkoker) en kruid af met peper, zout, paprikapoeder en komijn. Voeg de geut room toe en meng en laat dan de soep afkoelen.
Rooster de amandelschilfers in een tefalpan en hak die fijn samen met de peterselie in de turbomax of turbochef.
Soepje ijskast koel serveren en in elk tasje bovenop een lepel peterselie-amandelschilfersmensel strooien.
Smakelijk !






|