Dit was ons voorgerechtje gisterenmiddag. Simpel maar toch ook een beetje feestelijk !
Nodig :
- 200 gr gerookte zalm
- 125 gr grijze garnalen
- 1 granny smith appel
- 2 witloofstronken
- enkele sprietjes bieslook
- peper, zout
- 3 soeplepels lightroom
- 1 soeplepel mayonaise
- sap van een halve citroen
- sap van een halve sinaasappel
Werkwijze :
Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij met behulp van het groentenmesje de harde kern uit het witloof. Snij dan het witloof in julienne. De appel schillen en klokhuis verwijderen, verder ook in julienne snijden (fijne blokjes). In de ruimtekom doe je de gesneden witloof en appelstukjes en hierbij meng je de garnalen, de fijngehakte bieslook. Kruid af met zout en peper en meng er dan het sap bij van de citroen en sinaasappel alsook de mayonaise en de lightroom.
Op ee bordje leg je nu een sneetje gerookte zalm en vul het met het bovenstaande mengsel. Rol de zalm op tot een hoorntje. En werk bordje af met 2 sprietjes bieslook, kerstomaat en wat komkommer of preischeutjes naar eigen smaak.

|