Lekkere wafeltje die wel een beetje rusttijd vragen alvorens ze te bakken.
Ook geschikt voor mensen met een koemelkallergie
Nodig voor ong. 18 wafels :
- 150 gr boter
- 500 gr bloem
- 150 gr suiker
- 20 gr gist
- 2.5 dl amandelmelk van Alpro
- 1 eetlepel maisolie ( ik heb druivenpitolie genomen)
- een snufje zout
Werkwijze :
Smelt de 150 gr boter in het microplus schenkkannetje door het 1 minuut in de microgolf te plaatsen op 600 Watt
Doe de amandelmelk ook in een schenkkan en verwarm in de microgolf tot die lauwwarm is en los dan de gist hierin op. Zeef de bloem in een Tupperware mengkom en maak een kuiltje in het midden. Strooi het zout langs de rand en giet de amandelmelk met gist in het kuiltje. Voeg ook de gesmolten boter, de olie en de suiker toe in het kuiltje.
Kneed tot een mooi glad deeg. Dek de kom af en laat een uur rijzen op een tochtvrije plaats.
Vet het wafelijzer in met boter voor de 1 ste bak en schep met behulp van 2 soeplepels het deeg op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
Bewaar de wafels in de clickplus doos van Tupperware om ze lekker mals te houden.








|