Heerlijk wild.....ik geef het toe niet iedereen is ervoor maar ik dus wel ;)) alleen nodig ik dan gewoonlijk wat vrienden uit want zo'n boutje weegt al snel 2.800 kg en dat is toch net teveel voor ons gezin.
Hoe ga je te werk : vooreerst maak je een marinade en leg je de bout hier 2 dagen in en moet je hem regelmatig keren zodat het vlees goed doordrenkt is.
Nodig voor de marinade :
- 1 liter rode wijn
- geut cognac
- 2 stengels selder
- 2 wortels
- 1 grote ajuin
- peterselie
- enkele plukjes rozemarijn
- 4 laurierbladeren
- een paar takjes thym
- peperkorrels
- 1 koffielepel suiker
- 2 koffielepels wijnazijn
- 2 teentjes knoflook in stukjes gesneden.
- en natuurlijk een everzwijnebout
Na 2 dagen haal je de bout uit de marinade en leg je hem in een ovenschaal. Mijn ovale ultra pro was hiervoor helaas te klein. Je steekt de bout dan voor 2 en een half uren in een oven van 200°C en oversaus hem regelmatig zodat het vlees niet te droog wordt. De marinade zeef je en de grove stukken groenten mogen nu weg...Het vocht verwarm je en daar voeg je enkele koffielepels pruimenconfituur of confituur van rood fruit aan toe. Laat inkoken en bind met bruine sausbinder
Wanneer je de bout uit de oven haalt afdekken met zilverfolie en het vlees even laten rusten alvorens hem in schijven te snijden.
Dit gerecht dateert al van een weekje geleden toen we vrienden op bezoek hadden maar ik denk er nog met heimwee aan weer. Want de smaak is toch zo lekker en kan je met niks anders vergelijken.
Ik heb hem geserveerd met huisgemaakte kroketten, gestoomde peertjes gevuld met cranberries, gestoomde bloemkool, gepersilleerde tomaten en groene boontjes omwikkeld met gerookt ontbijtspek.






|