Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
31-01-2013
Amaretto bavarois met een chocolade hartje
Bijna Valentijn ! Verras je geliefde met dit heerlijke dessertje. Gemaakt in de decotorens of in de muffinvorm. Met een hartje van chocolade en natuurllijk home made.......
Nodig :
- 250 ml amaretto
- 4 eieren
- 8 blaadjes gelatine
- 500 ml room
- 250 gr suiker
- 2 dl water
- chocoladepralines gemaakt in de tupperware siliconen snoepjesvorm
- speculoos voor de bodem + 50 gr gesmolten boter : voor de bodem
Werkwijze :
Dompel de gelatineblaadjes in koud water om ze mals te laten worden. Klop de eidooiers met de suiker tot wit schuim. Voeg de amaretto toe en roer onder de geklopte eidooiers. Verwarm de 2 dl water in de microgolf (schenkkan) tot aan het kookpunt. Nijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in het warm water om op te lossen.Voeg het gelatinewater nu toe aan het amarettomengsel en roer om. Klop de room stijf en voeg onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en voeg ook bij het mengsel.
Giet in de decotorens en strooi over de bovenkant wat speculoosmengsel : doe hiervoor wat speculoos door het kaasmolentje en meng daarna gesmolten boter onder de gemalen speculoos.
Zet de decotorens op elkaar en zet ze gedurende enkele uurtjes in de koelkast. De rest van de bavarois deed ik in de muffinvorm, in de mini lange cakevorm en ook nog in kleine glaasjes. Alles in de ijskast zetten behalve de siliconen gevulde vormen, die zet je in de diepvries. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker kunnen ontvormen.
Reacties op bericht (1)
09-02-2013
Lekkere verrassing
Hoi Edith,
Weer een lekker recept en het valentijn idee sprak me ook aan. Het duurde iets langer voor ik het juiste resultaat had. Iets ging er mis, het eidooier mengsel zakte naar de bodem. Door de kom in de koelkast te plaatsen en regelmatig te roeren kwam het toch nog goed en kon ik het op een iets later tijdstip in de vormen gieten. Wil het zeker nog een keer opnieuw proberen.