Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
17-01-2013
Chocolademuffins
Dit receptje is ideaal voor de nieuwe muffinvorm en is net genoeg voor 7 stuks.
Nodig :
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 30 ml ongesuikerde cacao dus geen nesquick
- 50 gr suiker
- 1 mespunt zout
- 100 ml melk
- 30 ml olie (bv. zonnebloemolie)
- 1 ei
- 1 koffielepel vanilleextract
- eventueel nog chocoladeparels
Werkwijze :
Meng bloem, chocoladepoeder, suiker en zout. Doe in de maatbeker melk, olie en ei en klop met de platte klopper. Voeg dit bij het eerste mengsel en meng tot je een homogene massa bekomt.
Neem de muffinvorm, spoel hem even om met koud water en vul hem met het lopende deeg. Bak de muffins af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten. Je kan de muffinvorm ook in de microgolf zetten gedurende 2 mm 30 sec. op 800 watt.
Maar ik heb gekozen voor de oven.
Smakelijk ! Al houdt de kou je binnen, receptjes bij de vleet om uit te proberen ;))