Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
24-12-2012
Brioche Père Noël : Kerstman in briochebrood.
De Kerstman is al in mijn keuken geweest deze namiddag ;))) Heb er namelijk zelf voor gezorgd door hem te maken uit briochebrooddeeg. Ondertussen is zijn baard zelfs al opgegeten door mijn jongste zoon en die vind hem enorm lekker !
Nodig :
- 500 gr briochemeel met gist erin (kan je overal verkrijgen)
- 250 ml lauwe melk (verwarmd met schenkkannetje in de microgolfoven)
- 1 ei
- 75 gr boter
Werkwijze :
Ik heb alle bovenstaande benodigdheden in het bakje gedaan van mijn broodbakmachine en ingesteld op het menu 'deeg'. Na 1.30 u was mijn deeg gemengd, gekneed en gerezen. Daarna heb ik hem gevormd als een kerstman en op bakpapier gelegd en terug een half uur laten rijzen.Ingestreken met geklutst eigeel en voor de neus en hoed heb ik een beetje rode kleurvloeistof toegevoegd aan het eigeel. De rand van de hoed heb ik voorzien van grove parelsuiker. Gebakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 minuten.