Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
16-12-2012
Cranberrylikeur
Tegen de feestdagen vind je ze weer alom in de winkels : cranberry's. Vaak klaargemaakt om op gestoomde peertjes te gaan gebruiken bij de kalkoen met de feestdagen of bij gebraad of dergelijke.
Ik ga er deze dagen iets bijzonders mee maken namelijk een heerlijke likeurtje voor de feestdagen. Heel gemakkelijk te doen en echt wel lekker.
Nodig :
- 1 zakje veenbessen (cranberry's) van 350 gr
- 1 sinaasappel
- 200 gr witte suiker
- 7 dl alcohol van 40 %
Werkwijze :
- Stamp de cranberry's tot een grove pulp. Was de sinaasappel en droog af. Schil de sinaasappel dun af en doe die bij de cranberrypulp. Overgiet alles met de alcohol en laat 3 weken macereren ( trekken) samen met de suiker in een tupperware bewaarpot/schenkkan die je goed kan afsluiten. Filter hem en laat hem nog enkele dagen rusten alvorens te degusteren. Ik had gelukkig nog juist een glaasje in mijn fles van vorig jaar.
A votre santé ! Op uw gezondheid.
In bijlage nog een receptje voor cranberrysaus dat in een klein boekje stond wat bij de cranberry's zat. Grappig vind ik dat ze in dit boekje een vermelding doen van tupperware !