Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-08-2012
Navettes
Voor wie deze koekjes niet niet kent : Navettes zijn goudgele koekjes geparfumeerd met oranjebloesemwater in de vorm van een weversspoel. Het is een Zuid-Franse specilialiteit die men vaak ook bij de bakkers kan kopen of gewoon in de supermarkt. Maar dat gaan we toch zeker niet doen hé. Liefst van af gewoon "home made". Het is kinderlijk eenvoudig te maken en moet je zeker een keertje geprobeerd hebben. Hoe je hiervoor te werk gaat lees je hieronder.
Nodig :
- 1 dl water
- 120 gr suiker
- 300 gr patisseriebloem
- snufje zout
- 150 gr zachte boter
- soeplepel oranjebloesemwater
Werkwijze :
Maak een siroop door een dl water met de 120 gr suiker te koken en dan te laten afkoelen. Zeef de 300 gr bloem en doe er een snufje zout bij. Maak er nu een zanddeeg van door er 150 gr zachte boter doorheen te mengen met de handen of de keukenrobot. Giet er tenslotte de siroop door en de soeplepel oranjebloesemwater. Alles goed mengen zodat je een glad beslag krijgt. Rol het uit op bakpapier tot een dikte van ong. 8 mm en snij daarin met behulp van de brede spatel ruitvormen van ong. 7 cm. Geef elk koekje nog een insnijding over de hele lengte. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 à 200 °C. Navettes zijn licht goudkleurige koekjes die zeker niet te donker mogen worden. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze in de ronde clickplus tupperwaredozen. Ze blijven ze lang krokant alhoewel je er eens van gegeten hebt kan je er moeilijk afblijven.