Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-07-2012
Meloensorbet
Wat is er meer verfrissender dan een heerlijke meloensorbet bij deze warmte. En in geen tijd klaargemaakt.
Nodig :
-750 gr cavaillon meloen -200 gr suiker -sap van 1 citroen -2 eiwitten
Werkwijze :
Ontdoe de cavaillon van de schil en de pitten. Snij in kleinere stukjes en mix hem fijn met de quickchef. Mixen tot fijne pulp. Voeg dan suiker en citroensap toe en mengen. Ondertussen de eiwitten stijf kloppen in de speedychef en onder de meloenpulp roeren. Doe alles in een sorbetière (ijsmachientje) en laat draaien tot het is opgesteven. Zet nadien in de diepvriezer en serveer naar wens met nog een schijfje meloen. Als decoratie maar ook eetbaar heb ik er Citroenverbena ingestoken. Voor diegene die geen ijsmachientje hebben, kan men ook de meloenpulp in een tupperware diepvriesdoos doen en in de vriezer zetten, elk half uur even uitnemen en eens doorroeren.
Heerlijk verfrissend dessertje om langs het zwembad van te genieten.