Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-05-2012
Aardbeientaartjes
De aardbeien zijn stilaan weer overal terug te vinden. Een echte lekkernij niet alleen puur, in een smoothie, bij een ijsje maar ook heerlijk op een taartje. Altijd lekker bij een tasje koffie of thee.
Nodig voor 6 tartelettes en 15 mini tartelettes
Nodig voor het deeg :
- 250 gr patisseriebloem - 100 gr cassonadesuiker (bruine suiker) - 100 gr roomboter - 1 ei - 1 eidooier - 1 theelepel sinaaszeste (optie)
Nodig voor het beslag juist boven het deeg :
- 25 gr bloem - 60 gr boter - 120 gr broyage (helft suiker, helft amandelpoeder) - 1 ei - 200 ml banketbakkersroom
Nodig voor de bakketbakkersroom :
- 500 ml melk - 35 gr vanillepuddingpoeder - 3 soeplepels witte suiker
Werkwijze :
Beginnen met het deeg. Hiervoor doe je de bloem in een kom, doe hierbij de boter, suiker, het ei, de eierdooier en eventueel de sinaasappelzeste en meng alles goed onder elkaar. Niet langer dan nodig want dat maakt het deeg alleen maar taaier. Vorm een worst en pak het in met plastiekfolie. Leg een half uur in de ijskast zodat het kan opstijven.
Maak ondertussen je amandelbeslagje dat boven op het deeg komt en er tevens voor zorgt dat je deeg nadat het gebakken is niet zo snel wak wordt van de pudding. Doe hiervoor de boter in een kom, voeg de broyage toe en meng er een eitje onder. Doe er de bloem bij en meng kort. Spatel er dan de bakketbakkersroom onder.
Rol dan het deeg uit en steek met de tartelettesnijder de rondjes uit voor de mini tartelettevorm en grote rondjes voor de gewone tartelettevorm. Doe in elke holte een beetje van het amandelbeslagje en bak dit alles ong. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Klop ondertussen 150 ml room op met een klein beetje bloemsuiker (1 soeplepel) en meng bij de overgebleven banketbakkersroom. Spuit een beetje van de crème op elk taartbodempje en werk af met de verse aardbeien.
Eventueel afwerken met toefjes slagroom.
Nota : dit deeg en amandelbeslag samen met de pudding kan gebruikt worden voor elk ander soort taartje. Fruit naar eigen keuze kan erop gebruikt worden.
Jammer dat ik geen foto's van de stap voor stap bereiding kan posten. Toen ik deze taartjes gisteren heb gemaakt was er geen enkel fototoestel in huis pas toen de zoon terug kwam heb ik enkel nog van het resultaat de foto's kunnen maken.
Reacties op bericht (1)
19-05-2012
MMMMM
Goede avond Edith,
Wat ziet dat er weer lekker uit, ik ben verzot op aardbeien en zal het recept zeker in de komende weken eens uitproberen. Groetjes, Greta