Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
22-04-2012
Dessert met roomkaas en aardbeien in de decotorens
Vanaf 21/4 is er een geheel nieuw product in de aanbieding bij tupperware en ik ben er alvast fan van. In Frankrijk bestond dit reeds langer en ik keek er dan ook al een tijdje naar uit wanneer dit in België zou verschijnen. En nu is het dus zover. Het is in de tijdelijk in de verkoop en bedoeld om 6 dessertjes of hapjes mee te kunnen maken. Gelukkig is er een een receptenboekje bij zodat je er dadelijk mee aan de slag kan. Mijn dessertje wat ik gisteren gemaakt hebt staat niet in het boekje maar is mijn eigen samenstelling.
Nodig :
- 2 pakjes monchoukaas (2 x 100 gr)(enkel verkrijgbaar in Nederland) maar kan vervangen worden door philadelphiakaas - 250 ml slagroom (vetgehalte van 30% of meer) - 125 gr suiker - 250 gr aardbeien
- 60 gr dentellekoekjes of ander soort dun krokant koekje - 125 gr pralinoise chocolade (gekocht in Frankrijk) maar kan worden vervangen door bv. Côte d'or chocolade gevuld met praliné
Werkwijze :
Doe de koekjes in de turbomax en maal ze fijn. Doe de chocolade in de microschenkkan en zet 2 minuten op 360 Watt. Laat eventjes rusten en meng met de siliconen spatel tot je een homogene massa bekomt.
Klop de slagroom samen met de suiker stijf in de speedychef. Doe de monchoukaas ook in een kommetje en roer eerst goed door met de klopper en voeg dan pas onder de slagroom. Meng alles goed onder elkaar.
Neem nu de afzonderlijke potjes van de decotorens en olie de binnenkant in met behulp van het patisserieborsteltje. Zodat uw dessert er later beter uitkomt. Doe dan een lepel van uw kaas/roommengsel op de bodem en snij uw aardbeien in fijne schijfjes overlangs en bekleed er uw binnenkant mee. Doordat er al een beetje kaas op de bodem ligt blijven ook nu uw aardbeienschijfjes mooi rechtop staan. Vul nu een beetje kaas bij en doe naar eigen smaak eventueel nog wat fijn gesneden aardbeienstukjes in het midden van uw kaasmengsel (zie foto). Doe dan daarover nog wat kaas en eindig tenslotte met uw chocolade-koekjes mengsel. Nooit boven de vulstreep vullen. Anders passen de potjes niet meer goed in elkaar. Zet uw torens nu in de koelkast voor enkele uren.(minstens 5 uren)
Om te presenteren neem je een dessertbordje en zet er je potje omgekeerd op. Duw op het rode plastiekje en je zal zien hoe gemakkelijk het dessertje eruit komt.
Afwerken met nog een aardbei of geraspte chocolade naar keuze.
Heerlijk simpel !
Reacties op bericht (1)
29-09-2012
Mien
We hebben met zijn allen genoten van een heerlijk nagerecht.