Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
18-04-2012
Heerlijk dessertje van abrikozencompote met peperkoek in een klein glaasje
Ook dit receptje heb ik laatst leren maken bij de workshop lepelhapjes en verrines. Jammer dat de foto niet mooier is want het dessertje was echt lekker.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de melk in de microschenkkan en zet 2 min. op 800 Watt. Verkruimel dan de peperkoek en voeg toe aan de melk. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan de melk. Klop de eierdooiers met 80 gr suiker tot ze wit worden op in de speedychef. Voeg dan dit mengsel toe aan de melk in de microschenkkan en zet terug even in de microgolf op lage wattage gedurende 2 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de room stevig op in de speedychef en spatel voorzichtig onder het mengsel. Klop ook de eiwitten stevig op en spatel ze voorzichtig onder het mengsel. Zet 30 minuten koel weg *Ontpit de abrikozen. Doe de helft van de abrikozen in een kookpot met 200 gr suiker. Zet 30 minuten op een zacht vuur tot je compote hebt en laat afkoelen* Wat tussen de sterretjes staat kan je ook vervangen door abrikozencompote te gebruiken uit een bokaal. Schep 2 eetlepels abrikozencompote op de bodem van de glaasjes. Verdeel de peperkoekmousse erover en laat 2 uur rusten in de ijskast. *Snij de rest van de abrikozen in vieren. Bak de abrikozen in 3 minuten goudbruin in de boter. Besprenkel ze met de honing en laat afkoelen*. Werk de glaasjes af met enkele abrikozen en dien op. Wat tussen de sterretjes staat kan ook vervangen worden door gedroogde abrikozen in kleine stukjes te snijden en deze op te bakken met daarover honing.
Een heel lekkere dessertje wat ik zeker opnieuw ga maken wanneer ik deze zomer in Frankrijk gasten op bezoek heb. Maar dan ga ik wel voor de verse abrikozen kiezen en niet voor de compote uit bokaal zoals in de workshop.