Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
13-04-2012
Eendenborst met sinaasappel
Gisteren een heerlijke BBQ gedaan met gasten. Buiten de traditionele vleesgerechten had ik deze keer ook gezorgd voor eendenborst met een lekker sausje erbij. Iedereen was het erover eens dat het heel lekker was. Dus voor diegene die van de zomer de BBQ nog eens aansteken misschien een idee om ook eens uit te proberen.
Nodig :
- 1 eendenborst - 1 grote sinaasappel, geraspte schil en het sap ervan - 1 teentje geperste knoflook - 1 laurierblad - 250 ml rode wijn - 2 eetlepels balsamicoazijn - 1 theelepel suiker - 3 eetlepels rode-bessengelei (ik had huisgemaakte pruimenconfituur genomen) - zout en versgemalen zwarte peper
Werkwijze :
Kerf een ruitpatroon in het vet (velkant) en snij daarbij tot in het vlees. Leg het in een ondiepe schaal en wrijf het sinaasappelraspsel in de kerven. Verdeel de knoflook en de sjalot erover, voeg een laurierblad toe en giet het sinaasappelsap en de rode wijn erover. Laat minstens 1 uur marineren.
Haal dan de eendenborst uit de marinade en laat ze uitlekken of dep ze droog met keukenrol. Giet de resterende marinade in een steelpannetje. Voeg de azijn en de suiker toe, breng aan de kook en laat zachtjes tot de helft inkoken. Zeef dit dan boven een schone steelpan, klop de rode bessengelei en zout en peper erdoor en laat nog 1 à 2 minuten koken om in te dikken. Indien je het niet dik genoeg vind kan je er een beetje sausbinder aan toe voegen.
Leg intussen de eendenborst op zijn velkant omlaag op het grilrooster van de BBQ en gril ong. 6-7 minuten. Draai de eendenborst dan om en gril nog eens ongeveer 5 minuten. Wikkel ze dan in aluminiumfolie om even te laten rusten gedurende 5 minuten. Na de rusttijd snij je de eendenborst in plakjes en serveer je ze met de saus.
Heerlijk.......!
Op de foto lijkt het als of de eend aangebakken is, toch is dit niet zo omdat het vel van de eend niet mee op gegeten wordt.