Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
04-04-2012
Madeleines met een aroma van oranjebloesemessence
Nog eens een receptje waar weinig werk aan is. Want de laatste tijd heb ik iets te weinig tijd om uitgebreid te koken of te bakken vanwege mijn aktiviteiten in "la douce France". Deze keer heb ik gekozen voor madeleines. De siliconen vorm is helaas niet van tupperware want die is niet meer in de verkoop.
Nodig voor 40 mini madeleines :
- 2 eieren - 1 eigeel - 100 gr suiker - 125 gr zelfrijzende bloem - 90 gr boter - oranjebloesemessence
Werkwijze :
Eieren + eigeel goed kloppen samen met de suiker. Gezeefde bloem toevoegen en goed mengen. De boter in het microschenkkan doen en smelten in de microgolfoven. Deze dan bij het eieren/suiker/bloem mengsel bijvoegen. De oranjebloesemessence toevoegen naar smaak. Deeg dan 2 uren in de ijskast bewaren. De madeleinevorm vullen voor 3/4 en bakken in een voorverwarmde oven van 200°C ongeveer 12 minuten. Laten afkoelen een beetje alvorens ze uit de vorm te halen.