Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
08-02-2012
Kokoskoeken type "klappers".
Deze keer weer iets heel gemakkelijk en lekker.
Nodig :
- 125 gr goei boter - 100 gr suiker ( ik had rietsuiker genomen maar mag ook gewone witte zijn) - 200 gr zelfrrijzende bloem - 100 gr geraspte kokos - 1 ei
Werkwijze : Begin met de boter + suiker mals te kloppen. Voeg daarna al de rest bij en goed mengen. In plastiekfolie wikkelen en tot een worst rollen. Een half uurtje in de ijskast leggen. In schijfjes snijden van ong. 1/2 tot bijna 1 cm dikte. Op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en ongeveer 17 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Variatie : U kan natuurlijk ook nog altijd een beetje havermoutvlokken toevoegen aan het deeg zodat het nog luchtiger en krokanter is na het bakken. Ik had dit nu niet gedaan maar een volgende keer ga ik dat wel proberen.