Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
05-02-2012
Kattentongen
Kattentongen bestaan niet alleen in chocolade maar ook in koekjesvorm. Voor mij ook de eerste maal dat ik ze bakte, ideaal als je nog wat eiwit op overschot hebt. En geloof me hier zitten redelijke wat plastiek potjes in de vriezer met alleen maar eiwit. ( dat heb je voor wanneer je dikwijls crème brulée maakt) Ik geloof wel dat ze lekker zijn want toen ze nog maar net uit de oven kwamen en eigenlijk nog stonden af te koelen, heb ik mij moeten haasten om als nog een foto te kunnen maken want mijn oudste zoon kon er niet af blijven.
Wat heb je nodig :
- 2 eiwitten - 60 gr bloem - 50 gr suiker - 60 gr boter - 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze :
Boter zacht maken (niet smelten) met behulp van de mixer. Suiker toevoegen+vanillesuiker en goed roeren. Dan de bloem toevoegen en weer roeren. Eiwitten opkloppen in de speedychef en bij onder deeg mengen. Deeg in spuitzak doen en reepjes spuiten van ong. 6 cm op een met bakpapier beklede bakpapier. 10 minuten bakken op 210°C in een voorverwarmde oven.
Heel makkelijk en vlug klaar. Wat houd je tegen ! Voldoende afstand laten want de koekjes gaan nog uitlopen tijdens het bakken.