Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
28-01-2012
Soezen
Bij ons in de streek noemen ze deze ook wel sjoekes voor anderen zijn het dan weer éclairs. Je kan ze vullen met slagroom of pudding. Ik heb het bij gewone pudding gehouden maar wel dikkere zodat hij niet kan uitlopen tijdens het veroberen van de soes. Onze kinderen vinden ze heel lekker !
Nodig : - 100 gr boter - 125 gr bloem - 2 dl water - 4 eieren - een snufje zout - 1 theelepel bakpoeder
Werkwijze : Breng water, boter+zout aan de kook. Als de boter gesmolten is dan in 1 keer de bloem toevoegen. Goed roeren tot een dikke massa. Het mengsel in een mengkom doen en laten afkoelen. Als dat gebeurd is de eieren één voor één erbij doen. Goed kloppen. Wanneer het deeg een glans heeft is het klaar en kan het gespoten worden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 min. Belangrijk is dat je tijdens het bakken de ovendeur niet opent want dan kunnen de soezen inzakken.
Opvullen met een dikke vanillepudding en afwerken met gesmolten chocolade. Hiervoor de chocolade smelten in de microplus schenkkan. Aanbrengen met het patisserieborsteltje. Eventueel kan je ook nog hagelslag strooien aan de uiteinden van je soezen maar dan moet je dat doen wanneer de chocolade nog mals is zodat de hagelslag zeker blijft kleven bij het opstijven.