Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
23-01-2012
Petit - fours
Deze kleine zoete gebakjes zag ik onlangs op een ander culinair blogje en nadat ik eergisteren nog wat meringue boterroom overhad, was het gisteren mijn beurt om ook deze zalige gebakjes tevoorschijn te toveren.
Doe het eiwit in een vetvrije kom, doe de maïzena erbij en klop dit met de mixer stijf. Doe tijdens het kloppen beetje bij beetje ook de suiker erbij. Doe dit niet in één keer want zo krijg je het eiwit nooit stijf genoeg geklopt. Klop net zo lang tot je mooie pieken kan trekken van het mengsel. Roer de essences erbij als ook het amandelpoeder. Doe dit voorzichtig om de lucht die je erin geklopt hebt niet meteen er weer uit te kloppen. Verwarm de oven voor op 175°C. Doe met behulp van 2 lepels kleine hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Deze mogen zo'n 2 tot 3 cm groot zijn. Laat wat tussenruimte. Als de hoopjes deeg eindigen in een puntje dan deze met de vinger platdrukken. Bak de koekjes in 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot ze lichtjes verkleurd zijn. Laat ze dan even rusten op de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Voor de meringue boterroom: zie bij eergisteren bij recept : whoopies.
Voor het chocoladelaagje:
Chocolade naar keuze. Ik heb half puur, half melkchocolade genomen. In de microschenkkan doen en op lage wattage = 360 watt laten smelten ong. 2 minuten roeren en indien nodig nog eens terugzetten. . De amaretti's voorzien van een lepeltje meringue boterroom en nadien omgekeerd even in de chocolade dompelen. Laten opstijven en dan nog wat witte chocolade in streepjes erover spuiten om een mooier effect te bekomen.