Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
15-01-2012
Spirelli met spekblokjes,brocolli, champignons in kaassaus
Vlug klaar in de ultra pro en superlekker.
Nodig :in
- 400 gr spirelli - 400 gr gerookte spekblokjes - 250 gr champignons - 1 broccoli in kleine roosjes - 2 teentjes knoflook - 100 gr gemalen kaas - 1 doosje room van 200 ml - 1/2 l melk - 2 soeplepels maïzena - kruidenbouillonblokje voor pasta - 1/2 dl witte wijn
Werkwijze :
De spirelli koken in het serveerwonder (giet kokend water over de spirelli en laat ong. 15 min. staan met het deksel erop). Ondertussen de spekblokjes bakken in de ultra pro met deksel erop. Zet 4 minuten in de microgolfoven op 800 W. Vervolgens de gesneden champignons en de teentjes knoflook samen met de in roosjes verdeelde broccoli bij het spek doen en terug 4 minuten op 800 watt in de microgolf zetten. De kom uit de microgolf nemen nu en vocht toevoegen. Daarvoor heb je eerst de shaker gevuld met de melk en beetje witte wijn en hierbij de maïzena gevoegd en geschud. De ultra pro terug in de microgolf zetten op 800 gedurende 6 minuten. Dan de kaas toevoegn en terwijl goed roeren. Als laatste de room toevoegen. Het gerecht is klaar.