Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
12-01-2012
Gehakt met bloemkool in de ultra pro
Heerlijke schotel en binnen het half uur kan men aanschuiven aan tafel.
Het tupperware receptje is afkomstig van E. Grooten en zat al een tijdje in mijn kaftje. Gisteren is het er dan eindelijk van gekomen en spijtig dat ik het nog niet eerder had gemaakt. Lekker....
Nodig :
- ultrapro rechthoekig van 1.5 l - 1 bloemkool - 600 gr gehakt - 1 ajuin - peterselie - 4 sneden kaas - 1.5 dl room - satekruiden
Werkwijze :
De bloemkool in roosjes snijden en wassen. Plaats de roosjes in de kom, met het steeltje naar boven en zet de kom met deksel erop in de microgolfoven, gedurende 7 min. op 750 watt. Ondertussen het gehakt, gesnipperde ajuin, de petserselie en de room goed onder elkaar mengen. Al een beetje satékruiden ondermengen. Vervolgens de bloemkool bedekken met deze ingrediënten en tevens bestrooien met de satékruiden Plaats de kom nu terug in de microgolfoven gedurende 10 à 12 minuten. Giet nu het overtollige vocht af dat zich in de kom gevormd heeft. Draai nu de kom ondersteboven zodat het gerecht op het schaaldeksel ligt. Als laatste de kaas over de bloemkool leggen en de kom terug plaatsen in de microgolfoven gedurende ong. 2 minuten op 750 watt. Het gerecht is nu klaar. Heerlijk met gekookte of gestoomde aardappelen erbij.
Smakelijk.
Kaassneden op de bloemkool voordat het de microgolf ingaat. Zo ziet mijn schotel eruit wanneer ze klaar is om op tafel te zetten.
Kan natuurlijk ook worden opgediend in de mini ultra pro's zodat ieder zijn eigen potje heeft. Smakelijke gestoomde aardappelen erbij.