Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-12-2011
Salade van de Ardèche
Gisteren in de middag was het hier een lekker slaatje als lunch. Niks speciaals maar altijd smaakvol. Wij noemen het nog steeds slaatje van de Ardèche en dat komt omdat wij het ook daar voor het eerst hebben gegeten in een plaatselijk restaurantje. Wat hebben wij hiervoor nodig - 1 sla (feuille de chène) - tomaten - gerookte spekblokjes - 1 pelardon geitenkaasje per persoon - oud stokbrood - sladressing - ajuin - olijfolie - provençaalse kruiden
Werkwijze :
Sla wassen en op borden schikken. De tomaten in schijfjes snijden en over de sla dresseren. De ui in reepjes snijden en ook over de borden strooien. Beetje sladressing overgieten. De gerookte spekblokjes bakken in de ultra pro ong. 3 à 4 minuten. Die dat niet hebben: je kan ze ook in de pan bakken. Laten uitlekken op keukenrol en bij over de sla strooien. De geitenkaasje in dobbelsteentjes snijden en ook over de sla strooien. Het stokbrood in dobbelstenen snijden en in olijfolie in de pan wat opbakken. Bij over de sla doen en als laatste met wat provençaalse kruiden overstrooien. Een echte heerlijkheid. Laat dan de zon maar op je bord schijnen en geef hierbij een lekkere rosé.
P.S. : je zou dit ook als voorgerechtje kunnen serveren maar dan moeten de porties wat kleiner zijn vrees ik.
Als avondmaal is er hier gisterenavond niet gekookt maar hebben we in een plaatselijk restaurant een heerlijke pizza verorberd.