Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-11-2011
Vijgenkoekjes
Met de nieuwe uitsteekvormpjes is het super leuk om samen met de kinderen je eens te wagen aan huisgemaakte koekjes. Ook zonder de kinderen is het een leuk tijdverdrijf. Eventueel kan je de koekjes ook uitsteken met de mini tartelettesnijder. Deze keer heb ik eens gekozen om geen gewone zandkoekjes te bakken. Het zijn lekkere vijgenkoekjes geworden die er best mogen zijn.
Nodig :
- 250 gr bloem (geen zelfrijzende) - 125 gr boter - 80 gr suiker - 100 gr gedroogde vijgen maar nog wel zachte (persoonlijk vind ik die van de Aldi in een zakje de lekkerste) - 1/2 koffielepel gemalen steranijs (kan eventueel achterwegen worden gelaten) - 1 ei - 1 koffielepel melk
Werkwijze :
Meng de bloem, de steranijs, de suiker en de boter tesamen tot een zanderig deeg. Voeg het ei, de melk en de in stukjes gesneden vijgen toe. Ik heb de vijgen in stukjes gedaan met de turbomax. Meng alles tot een homogene massa. Pak het deeg in met plasticfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Rol het nadien uit op een met bloem bestrooide werkplank en rol het plat met de deegroller. Steek er leuke vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 16 minuten. Laat afkoelen en bewaar ze in de ronde click plus doos. Deze is ideaal om koekjes en cakes in te bewaren.