Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-11-2011
Speculaascrème
Wie zich zelf eens wilt wagen aan huisgemaakte speculaascrème dan is volgend receptje heerlijk.
Nodig :
- 62 gr boter - 140 gr geconcentreerde melk niet gesuikerd - 100 gr speculoos - 1/2 blad gelatine ( het zou moeten overeen komen met 1 gr) - 1 koffielepel citroensap - 1 koffielepel neutrale olie
Werkwijze :
Gelatine laten weken in koud water. De speculoos fijnmalen in het kaasmolentje. De melk hieraan toevoegen en mengen. Boter in schenkkan laten smelten Hieraan het speculoos/melk mengsel toevoegen. Het citroensap verwarmen en de uitgeknepen gelatine hierin oplossen. Dit toevoegen aan de rest en goed mixen of mengen tot een mooie vloeiende pasta.
Bewaar op kamertemperatuur anders krijg je het risico dat de pasta nogal hard gaat worden.