Supermakkelijk en altijd lekker bij een tasje koffie.
Ik had gisterenmiddag nog een bladerdeegje in mijn ijskast liggen op mijn vakantieadres. Daar het mijn laatste dag ter plaatse was moest ik mijn bladerdeeg toch wel opwerken. Mijn beslissing was snel genomen. Het werd een heerlijke vlugge konfituurtaart.
Nodig :
- 1 bladerdeeg - 1 pot confituur naar eigen smaak. Ik heb huisgemaakte abrikozenconfituur genomen. - 1 losgeklopt eigeel
Werkwijze :
Met de tupperware pizzawiel snij je uit een ronde bladerdeeg een mooie rechthoek. De overschot van het bladerdeeg gebruik je om reepjes uit te snijden die nadien moeten dienen als deksel over de uitgestreken confituur. Ik leg gewoonlijk een repen aan de buitenkant van mijn rechthoek zodat de konfituur niet naar buiten kan tijdens het bakken. De andere repen leg je kruislings over de konfituur. Bestrijk met het patisserieborstel wat eigeel over de repen bladerdeeg en bak af op 180° gedurende een 25 min.
Bij afkoeling kan je mooie vierkantjes of rechthoekjes snijden uit het geheel om te gebruiken bij de koffie.