Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-10-2011
Chococos (lekkere pralines)
Enkele dagen terug de nieuwe pralinevorm uitgetest die momenteel te koop wordt aangeboden via de kerstfolder.
Voor mijn eerste poging ben ik het dan ook niet te moeilijk gaan zoeken en heb ik gewoon het receptje gevolgd dat staat genoteerd op de folder die bij de siliconen pralinevorm wordt geleverd. (Op de folder staat wel zo'n receptje of 6)
Nodig voor 24 stuks : - 50 gr suiker - 125 gr gemalen kokos - 50 gr chocolade - 125 gr mascarpone
Werkwijze:
Doe de chocolade in het microschenkkannetje en smelt deze in de microgolf op lage wattage gedurende 40 sec. Meng ondertussen de mascarpone met de suiker en de gemalen kokos. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng alles goed onder elkaar tot een mooi homogeen mengsel. Spoel de siliconen pralinevorm even af onder de koude waterkraan, niet afdrogen. Vul dan de vormpjes op met de bekomen pasta. Strijk de inhoud mooi glad aan de bovenkant en zet de vorm gedurende 2 uren in de koelkast. Je zal zien dat de pralines er probleemloos uitvallen. Persoonlijk vond ik ze heel lekker. Het had iets weg van bounty maar nog lekkerder. Ik was wel vergeten een fotootje te maken toen ik de pralines net uit de vorm had gehaald. M.a.w. na traktatie aan enkele kollega's had ik er nog maar enkele over en daarvan heb ik dan maar een fotootje gemaakt.