Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
24-10-2011
Stroganoffsaus
Deze saus maak ik hier op geregelde tijdstippen. Kan worden opgediend bij varkensvlees, kip, vis of zoals wij gisteren hebben gedaan bij biefstuk en versgebakken frietjes. Maar even smaakvol erbij zou zijn rijst of gekookte aardappelen.
Nodig voor de saus : - 1 rode en 1 groene paprika ( op de foto zie je gele stukjes paparika omdat ik niet voldoende rode had ) - 1 bakje champignons - 3 tomaten - 1 grote ui - 1 mespunt mosterd - 2 koffielepels tomatenconcentraat - beetje cognac - paprikapoeder, zout en peper - fijngehakte peterselie - 2 dl room - 1 kruidenblokje Knorr - beetje demi glace poeder (facultatief) - groene peperbolletjes (verkrijgbaar in potjes)
Werkwijze:
In de wok wat olijfolie verhitten, daarin de ajuin, paprikareepjes en de in schijfjes gesneden champignons aanbakken. Na enkele minuten, de tomaten in schijfjes gesneden toevoegen en meebakken. De mosterd toevoegen + tomatenconcentraat. Kruiden met peper en zout en paprikapoeder. Bouillonblokje toevoegen. Enkele minuten laten sudderen. Room toevoegen. De verse groene peperbolletjes toevoegen. Eventueel wat demi glacepoeder ( optie), zelf vind ik dit wel lekkerder. Even laten inkoken zodat de saus wat indikt en afwerken met fijngehakte peterselie. Bij overschot van de saus, men kan deze gemakkelijk invriezen en nadien gewoon terug opwarmen.