Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
17-10-2011
Gekruide gehaktbal in de mini cocot van de ultra pro
Onze kinderen zijn dol op een soort vleesbroodje met kruiden in. Vroeger kocht in dit in de supermarkt kort bij huis maar die heeft dat produkt al een tijd niet meer in zijn gamma. Alleen Makro verkoopt dit produkt nog. Doordat we hier maar eens heel af en toe komen kwam ik vorige week op het idee bij het zien van onze nieuwe mini cocotjes hier maar eens zelf te experimenteren. En ik denk dat ik er in geslaagd ben. Het is heel eenvoudig en in een mum van tijd klaar. Nodig:
250 gr hakt 1 ei peper en zout paneermeel 1/4 rode paprika en 1/4 groene paprika 1/2 ajuin
Werkwijze:
Pel de ajuin en kuis de paprika. Doe de hoeveelheid zoals hierboven vernoemd in de quickchef en snij de stukken fijn maar ook niet te fijn. Ondertussen breng je het gehakt op smaak door toevoeging van peper en zout, ei en paneermeel. Goed mengen en dan de groenten eronder mengen. Vorm een soort bol en leg hem in het ultra pro mini coocotje. En zoals je wellicht al wist de ultra pro potten moeten nooit worden ingevet en kunnen gebruikt worden in de microgolfoven en in de oven maar nooit onder een grill. Ik heb deze keer gekozen om mijn vleesbroodje klaar te maken in de oven. Ik heb het dekseltje erop gedaan en ong. 30 min. in de oven gezet van 200 C° . De laatste 10 min had ik het dekseltje verwijderd zodat mijn vleesbroodje ook wat kon voorzien worden van een korstje. Heb het nadien laten afkoelen in zijn eigen potje en in de ijskast verder bewaard. Lang heeft het echter niet geduurd dat bewaren. Want de dag nadien was het helemaal op. De kinderen vonden het net zo lekker dan diegene die ik vroeger in de winkel kocht. Je kan de bereiding ook in de microgolf doen. Maar dan is 10 min op 700 watt voldoende.