Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
07-10-2011
Hasseltse speculaaskoek (zachte)
Met dit herfstig weer is er weer volop tijd om wat lekkers te maken in de keuken. Dit receptje heb ik al heel lang en het blijft hier de favoriet. Heel simpel, makkelijk en lekker. Meer moet dat niet zijn. De koek kan gebakken worden op een met bakpapier beklede bakplaat en dan nadien in repen worden gesneden. Of je kan doen zoals ik en het in de mini muffinvorm bakken en dan bekom je mooie paddenstoeltjes want het is er toch de tijd voor ! Ook in de mini tartelettevorm doen ze het goed.
Recept Nodig :
- 250 gr solo + beetje zout - 500 g kandysuiker - 500 gr zelfrijzende bloem - 5 eieren - 1 soeplepel kaneel
Werkwijze :
Solo laten smelten in schenkkan in de microgolfoven + zout. Vervolgens in de mengkom de suiker + bloem+ eieren + kaneel goed mengen met grote lepel. Hierover de gesmolten boter doen en weer goed mengen. Oven voorverwarmen en deeg uitgieten op de bakplaat of in de met water afgespoelde mini muffinvorm doen. Bakken op 180° gedurende 20 min. Nota : leg steeds bakpapier op de plaat. Na afkoeling kan men de speculaaskoek in repen snijden naar wens en bewaren in luchtledige tupperwaredozen. Hierin blijft de koek heel lang vers en mals.