Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
02-10-2011
Salsa di noci
Doordat ik deze week nogal wat walnoten gekregen heb, probeer ik hier ook creatief mee om te gaan. Na mijn notentaart heb ik gisteren gekozen om een tapenade te maken van noten. We kregen 's avonds bezoek en dan is het altijd leuk dat er wat hapjes zijn. De salsa di noci is dan ook goed bevallen. Ik had hem op tafel gezet samen met wat korte broodstengels om te dippen. Maar je kan hem even goed serveren op de biefstuk, bij pasta, op kip, kalkoen of gewoon op alles wat u graag lust.
Nodig :
- 200 gr gepelde walnoten - één hand vol pijnboompitten - 1 droge boterham - 50 ml olijfolie - 6 soeplepels room - 2 teentjes knoflook - peper en zout
Werkwijze :
Maal de noten fijn in de tupperware kaasmolen en doe ze in een mengkom. Maal ook de pijnboompitten fijn en voeg ze toe aan de noten. Knijp de teentjes knoflook uit en voeg ook toe. Voeg de room bij de malse boterham en vermeng dit alles onder de fijngemalen noten. Kruid af met peper en zout en roer tot een mooie pasta.