Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-09-2011
Notentaart
Gisteren heb ik van mijn buurvrouw een zak vol walnoten gekregen en daar was ik best blij. Het is dan ook echt de periode van de noten nu en dit jaar is er precies een grotere oogst dan normaal. Een van de volgende dagen wil ik nog graag een "salsa di noci" gaan maken hiermee. Maar vandaag heb ik er een heerlijke notentaart van gebakken.
Nodig :
Voor het zanddeeg :
- 250 gr zelfrijzende bloem - 125 gr boter - 100 gr suiker - 1 ei
Voor de notenpasta :
- 200 gr boter - 350 gr gemalen amandelen - 300 gr suiker - 3 eieren - 150 gemalen walnoten
Bereiding :
Voor het deeg meng je alle ingrediënten goed onder elkaar tot een homogene bol. Pak het in met plastiekfolie en leg het een half uurtje in de koelkast. Rol het nadien uit. Leg eerst bakpapier in de siliconen bakvorm en daarop het deeg zodat het nadien gemakkelijker uit de vorm komt. Voor de notenpasta : meng de boter met de suiker. Klop goed door elkaar. Doe dan de eieren erbij en klop weer goed onder elkaar. Voeg dan de amandelpoeder toe en de gemalen walnoten. Ik heb de noten eerst ontdaan van de harde schil en dan ze door het tupperware kaasmolentje gedraaid. Dat gaat heel goed en is vlug gebeurd. Meng alles nog eens goed door elkaar en doe de notenpasta op het deeg. Bak af op 180°C gedurende 50 min.