Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
15-09-2011
Cookies met chocoladeschilfers en kokosnoot
Lekker receptje ontdekt op een reclameblaadje van "vahiné" Gisteren uitgeprobeerd en het is zeker voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 80 gr zachte boter - 1 koffielepel poedervanille Vahiné - 100 gr bruine suiker (of ruwe rietsuiker) - 3 zakjes vanillesuiker - 1 ei - 120 gr zelfrijzende bloem - 100 gr chocoladeschilfers - 30 gr gemalen kokosnoot
Werkwijze: Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een tupperware kom de boter met de vanille en de suikers. Roer ong. 1 min.. Voeg het ei toe er roer opnieuw. Voeg nu de bloem toe, de chocoladeschilfers en de gemalen kokosnoot. Meng zonder te veel te kneden. Vorm met behulp van een lepel bollen en duw erop tot ze een dikte hebben van 1 cm. Leg ze, met voldoende ruimte tussen, op de tupperware siliconen bakmat. Laat ze bakken ong. 15 min. tot de cookies een blonde kleur hebben.
Variatie : U kan de chocoladeschilfers ook eens weglaten en vervangen door rozijnen.