Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-09-2011
Pompoenwafels
Het is stilletjes aan weer de tijd van de pompoenen. Ook hier in de tuin heb ik het geluk gehad een paar pompoenen te kunnen oogsten. En net zoals elk jaar worden er dan heerlijke pompoenwafels van gebakken. Een echte lekkernij. En zonder vetstof erin. Dus nog gezond ook. De smaak heeft veel weg van een puddingwafel. Moet je zeker eens proberen. En vanaf volgende week zijn bij Tupperware de wafeldozen weer in de aanbieding. Dus is het de ideale moment om de wafels ook te bewaren. Alhoewel de voorraad hier niet lang meegaat. Op de foto staat wel een tupperwaredoos maar niet diegene die in de aanbieding komt. Daarvoor moet je kijken op mijn blogje bij nieuwtjes. Het is de oranje/roos gekleurde voor 29,90 met een inhoud van 10 l. Deze zit niet in ons vast gamma. Nu een echte kans.
Nodig :
- 1/2 kg geraspte pompoen - 150 gr suiker - 250 gr zelfrijzende bloem - 2 eieren
Werkwijze :
Met onze tupperware groentensnijder plus die ik vastzet op de bake to bacics kom is het raspen van de pompoen zo gebeurt. Daar voeg ik 2 eieren aan toe. Plus de suiker en de bloem. Ik meng met de menglepel alles goed door elkaar. En het bakken kan al beginnen. Enkel de eerste maal vet in mijn wafelijzer in maar nadien hoeft dit niet meer. En op een half uurtje tijd heeft u zo 20 wafels gebakken. Want dat is de hoeveelheid die je kunt maken met dit beslag. P.S. : Mensen die geen verse pompoen in huis hebben kunnen dit ook met diepgevroren pompoen van vorig jaar. Dan haal je die uit de vriezer, laat ontdooien en zet er even de mixer in.
Dit zou iedereen eens moet proberen om te weten hoe lekker deze smaken. De wafels nadien wel liefst in de koelkast bewaren. Dit recept komt uit een hele oude libelle van meer dan 20 jaar geleden.