Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
09-08-2011
Vijgenconfituur
Gisteren voor de eerste keer vijgenconfituur gemaakt uit eigen tuin. En omdat hij zo lekker van smaak was, ben ik meteen nog vijgen gaan plukken en suiker gaan kopen om een volgende portie te maken. Inmiddels staan er 20 glazen potjes met heerlijke vijgenconfituur in het rek te wachten om verbruikt te worden.
Wat heb je nodig : 1 kilo vijgen 500 gr witte suiker 1 zakje pec plus
Werkwijze :
Was de vijgen en snij ze in vier. Doe ze in een hoge pot en strooi het pakje pec plus erover heen. Zet het vuur aan en roer goed door. Doe er dan de 500 gr suiker onder en blijf goed roeren. Vanaf dat de massa kookt nog 1 min. laten doorkoken. Glazen bokaaltjes leg ik vooraf in heel heet water om barsten te vermijden wanneer ik de gloeiend hete confituur erin giet. De dekseltjes direkt sluiten en op zijn kop laten rusten tot de dag nadien. Heb eigenlijk nooit eerder vijgenconfituur gegeten en wist niet dat deze zo lekker smaakte. En verder moest ik er niet voor lopen, gewoon uit eigen tuin kunnen plukken is toch ook zo leuk.