Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
29-07-2011
Perzikenclafoutis
Gisterenavond een gezellige BBQ gedaan met vrienden. Natuurlijk mocht er geen dessertje ontbreken aan het einde. Anders is het voor mij niet af. Omdat we in Frankrijk zijn wou ik ook absoluut een frans dessertje maken. Omdat ik niet zo veel tijd had en het vlug moest gaan is het een clafoutis geworden. Iets dat het midden houdt tussen een taart en een flan met stukken fruit erin. Je kan hiervoor alle soort fruit gebruiken. Ik heb gekozen voor perziken omdat die nog in de koelkast lagen.
Nodig : 100 gr suiker 4 eieren 250 ml melk 75 gr zelfrijzende bloem een snufje zout.
Werkwijze :
Oven voorverwarmen op 180° C. Taartvorm omspoelen met water. Fruit erin schikken (in stukjes versneden). Giet in een mengkom beetje bij beetje de melk bij de bloem en roer er dan de eieren, 100 gr suiker en zout door. Meng goed door elkaar. Giet dit mengsel over het fruit en bak ong. 30 min. in de oven. Bestrooi onmiddellijk met 1 eetlepel suiker. Serveer lauw of koud. Je kan het ook in kleine potjes bakken. Eventueel opdienen met 1 bolletjes ijscreme. De vrienden vonden het alvast heerlijk.